Pas dig selv – og pas på dit forhold.

Tænk dig om inden du scorer din kollega.

Julefrokosterne er tiden hvor sprutten går ind og dømmekraften lige så stille siver ud.

Så… er din selvtillid i top og selvværdet ikke helt så godt, så er der rent faktisk en potentiel risiko for, at det er dig der scorer – eller bliver scoret af – en flirtende kollega. Dejligt at blive flirtet med – og anerkendt, hvis ens selvværd ligger lavt – på den anden side ret nemt at skrue charmen på, hvis selvtilliden er i top – og så har vi balladen – ihvertfald hvis du vælger score – eller gøre forsøget herpå.

I mange tilfælde koster det dyrt, at lave den slags. Er du gift, lever i forhold eller har en fast partner – uden aftaler om et “åbent forhold” – så bør du nok overveje situationen- og konsekvenserne en ekstra gang, inden du kaster dig selv i armene på en kollega.

Utroskab koster dyrt

…ikke bare hos parterapeuterne, men også rent menneskeligt. Både for den der er utro – og for den partner der forurettes med dit utroskab.

Selv om der er partnere/ægtefæller der vælger at tilgive og leve videre i forholdet, så er der ved utroskab, sket et tillidsbrud. En brudt tillid er svær at genoprette og det kræver både tålmodighed, tid og masser af kærlighed fra begge sider, at gøre forsøget.

Tænk over de konsekvenser du risikerer, inden du vælger at være utro

Selv hvis din partner vælger at blive sammen med dig, så kræver det sin mand- eller kvinde- at leve med utroskab.

Jeg nævner her blot nogle få alvorlige konsekvenser:

  • Når der fremover er en fest uden påhæng, vil dette brud på din partners tillid blusse op igen – og enten vil du lave overgreb på ham/hende ved at tage afsted – eller du vil måske tilpasse dig situationen og blive hjemme, selv om du gerne ville have været med. -Altså en af de uønskede effekter ved utroskab.
  • Du vil måske opleve selv at blive jaloux anlagt- noget du ikke tidligere har stiftet bekendtskab med, men som vi véd, “…tyv tror hver mand stjæler…” – Hvis du kunne gøre det, hvad skulle så i grunden afholde din partner fra at gøre det samme?
  • Du risikerer at udsætte både dig og din partner for seksuelt overførte sygdomme.
  • Din partner er måske ikke særligt forstående overfor dit sidespring og vælger at forlade dig – og dermed har du været medvirkende faktor til et brud der måske også koster dyrt for nogle højtelskede børn?
  • Du svigter et menneske der holder af dig – og du skal leve med de konsekvenser det får – også de konsekvenser du ikke selv vælger…