Glæder du dig?

Forventningens glæde

Jeg glæder mig ofte over ting jeg tror der kommer til at foregå. – Nogle gange får jeg fuld valuta for min forventnings glæde – andre gange bliver jeg skuffet.

…Men én ting er sikkert – den glæde jeg havde ved at forvente noget godt – den er der ingen der kan tage fra mig – heller ikke selv om den ikke bliver indfriet.

Hvad betyder det at glæde sig?

For mig betyder det at glæde mig til noget, at jeg gør mig forestillinger om, hvor dejligt, godt eller fantastisk noget jeg forventer, vil blive. Jeg glæder mig til sommerferien, til juleaften og til mine unger kommer hjem og gør mig selskab. Jeg glæder mit til en ny opgave på arbejde eller jeg glæder mig  til min veninde kommer på besøg, til et bryllup, til aftensmaden eller til at komme på toilettet, – glæde er noget der spiller i mit indre – som noget ganske naturligt. Glæde handler -for mig – om mere end at få opfyldt mine basale behov.

kan det betale sig at glæde sig?

Spørger du mig, er svaret JA DA!

jamen hvad så hvis du bliver skuffet?

Ja, hvad så? Så har jeg trods alt nået at have en kort glæde i mig – forventningens glæde.

bliver skuffelsen så ikke bare større?

Næh, det tror jeg ikke. Jeg tror skuffelsen er den samme – om jeg forventer det eller ej. Skuffelse er der ingen der synes er dejlig, men mange forventer det som det naturligste i verden. Jeg forventer glæde!

– Glæder du dig til noget?