Hvad er gestaltterapi? Og hvornår bruges det?

Gestaltterapi handler om at blive bevidst om dit indre liv. Terapiformen giver dig mulighed for udvikling, trivsel og bevægelse.

Gestaltterapien anvendes ikke til mennesker med alvorlige psykiske og mentale udfordringer. Anvendes primært til mennesker, som ønsker at arbejde med sig selv, og deres evne til at være nærværende i livet som det udspiller sig her og nu.

De grundlæggende begreber er kontakt, opmærksomhed og nærvær.

Måske laver vi et “rollespil”, hvor vi afdækker de forskellige elementer der er på spil indeni dig. Det kan være alt muligt – og det hjælper jeg dig med at se. Nogle synes det er skørt og lidt pinligt, at arbejde på denne måde. Men det er utrolig virkningsfuldt, hvilket du vil opdage, når du har fået mod på at prøve det af.

Den terapeutiske samtale hjælper dig med at forstå dig selv ved bl.a. at undersøge din kontaktstil eller måder, hvorpå du møder verden, dine relationer og andre mennesker. Gestaltterapien er også en øvelse i, at mærke efter hvad der sker i din krop og hvilke impulser du får i kroppen og hvad du gør med dem.

Jeg stiftede første gang bekendtskab med krop/gestaltterapien, da jeg var på basis kursus som en forløber for min efterfølgende uddannelse på Institut For Gestaltanalyse (det eksisterer desværre ikke mere, da instituttets leder, Niels Hoffmeyer, er død.)