Symptomer:

Symptomerne kan være mange og det er ikke sikkert du lider af depression, selv om du har et eller flere af disse symptomer:

Du kan ikke overskue noget, er træt, udkørt, ked af det. Du har svært ved at fungere i dagligdagen. Har en negativ tankegang omkring dig selv. Måske har du tanker om selvmord. Du savner bare at være glad.

Tror du, at du har en depression, bør du gå til lægen og få det undersøgt. Lægen vil teste dig og kunne henvise dig til en psykolog og måske hjælpe dig igang med antidepressiv medicin. Hvis du har en depression af let- eller middelsvær karaktér, kan psykoterapi sagtens være løsningen for dig. Har lægen derimod vurderet, at du lider af svær depression, er det en psykiater du skal have behandling hos.

Du kan være deprimeret fordi der er hændt noget, som har væltet dig følelsesmæssigt omkuld, men depression kan også være en tilstand der er opstået grundet ubalance i hjernens kemi.

Arvelig faktor kan også spille en rolle for, om du rammes af depression.

Du kan ikke “bare tage dig sammen”. Du har brug for min hjælp.

Vores system er sådan, at man selv skal opsøge hjælpen. Og er man deprimeret, kan det virkelig være svært at finde overskuddet til at finde den rette behandler. Har du mon en nær pårørende der kan være dig til hjælp her? Det kan også være godt, at have en pårørende der kan køre dig til- og fra behandling, da det kan være helt uoverskueligt at skulle klare det selv.

Tænker du, at jeg er din behandler, så udfyld kontaktformularen – og jeg kontakter dig. Jeg véd hvad jeg skal spørge om, og hvordan vi kommer videre derfra.