Depression er ikke for tøsedrenge

Kvinder har ikke eneret på depression.

Mænd rammes også af depression. Der er mange i vores verden der lider af klinisk depression. Rigtig mange går rundt med en depression uden at være bevidste om det. De føler det meste er trist og træls og synes det er svært at se det positive i livet.

Mange mænd går rundt med en uopdaget depression. I vores samfund er det som om det er kvinderne der har lagt beslag på at have depression men det er altså ikke en eneret kvinder har!

Mænd oplever depression i en højere grad end de fleste tror og det er noget man som samfund og behandlere bør tage alvorligt! Depression er en alvorlig sag!

Se tegnene.

Hvis din mand ikke ser nogen mening med livet. Ikke længere har drømme og ønsker for fremtiden, så kunne man fristes til at tro, at han er gået i stå og ikke rigtig gider at tage del i dit liv eller for den sags skyld – i nogen andres. Han kan virke voldsomt ego-centreret eller gnaven, men hvis du går ham på klingen, så er der måske noget meget mere alvorligt på spil?

Se på din mand – og spørg ham ”har du det godt?”

De færreste mænd er klar over, at de lider af depression og derfor tror de heller ikke, at der er hjælp at hente til deres noget tungsindige tilstand.

Det er heldigvis ikke sådan det hænger sammen – men det véd man jo ikke, hvis man ikke er klar over, at man går rundt med en uopdaget diagnose.

Mænd er til stadighed under et stort pres; fra kvinderne, fra børnene og hele det omkringliggende samfund. Tiden hvor mænd gik på arbejde og forsørgede familien er forbi. En æra er slut, men for mændene er det ikke kun godt og tilfredsstillende. Mænd vil -som oftest– rigtig gerne forsørge og bidrage, men det er ikke mere så ligetil som det var engang. Kvinder har sneget sig ind på den bane og det gør noget ved mændene.

Se på din mand – mon han skal have hjælp til at komme ud af en depression?

Behandling for depression kan være af forskellig karaktér. Nogle vil have brug for medicinering mens andre har gavn af terapi. Snak med lægen om, hvad der vil være godt for dig eller din ægtefælle. Ofte er det en kombination der er til gavn, men afhænger af hvor deprimeret man er og hvor længe man har gået med en ubehandlet depression.

Gør noget ved det – det lader sig altså gøre med lidt hjælp.

Kontakt din foretrukne terapeut allerede i dag, så du kan tage hånd om din situation. Har du ingen terapeut, er du altid velkommen hos AcuraT Psykoterapi i Randers SØ.